Pengenalan Fantasy Dream Online

Assalamualaikum....

Hehehe... Konichiwah minna! ^_^

okay, angah tahu yang angah selalu update n ada je novel baru tapi yang lain tak pernah tamat.. sloooow-sloooow....

hahaha,,, apa boleh buat, dah jadi cam tu... begitu lah! Anyways, Angah kan citerkan serba sedikit tentang E-novel baru ni ^_^

Sinopsis:

Fantasy Dream Online ni atau FDO mengisah kan tentang satu game yang boleh membawa manusia masuk ke dalam game dan mengawal/ menjadi avatar mereka sendiri. mengalami apa sebenarnya terjadi dalam sebuah permainan.

So, apabila FDO di lancarkan buat kali pertama... 100 member FDO terpilih untuk menjadi Beta Tester. pemain yang diberi keistimewaan mengetahui FDO ini terlebih dahulu. Apabila pemain masuk kedalam FDO, mereka dapati bahawa butang Log-out di Account menu mereka tiada. BERMAKSUD: mereka dah terperangkap dalam dunia game itu.

cara untuk keluar? sampai ke peringkat 100 dan kalahkan Big Boss. pelbagai cabaran dan dugaan yang mereka hadapi dalam permainan maut ini. mereka tidak boleh mati sebab jika mereka game over dalam dunia game.. secara langsung, mereka juga mati di dunia sebenar.

Persoalan:
- Siapakah yang akan menyelamatkan mereka semua dari permainan maut ini?
- Adakah mereka akan terperangkap dalam dunia game itu selama-lamanya?
- Siapa watak Hero dan Heroine kita?
- Apakah yang akan mereka tempuhi dalam menjalankan misi berisiko tinggi ini???

TUNGGU SELEPAS SPM @ LEPAS RACING HEART!!! XD

p/s: novel ini perlukan imiginasi yang tinggi dan budak yang sememangnya ada asas dalam dunia permainan. alaa.... tak dah pun tak pa asalkan imiginasi dah cukup tinggi. ^_^ 

6 comments:

  1. Cerita nie bkan kah Sword art online dlu bru la FDO nie.....

    ReplyDelete
  2. Yup! that's right.... Angah dapat inspirasi dari cerita SAO.... Mungkin korang yang pernah nonton SAO akan jumpa chapter yang hampir sama dengan salah satu bab FDO tapi.... hehehe... Angah ada sedikit decoration and a BIT of changes tentang cerita ni... ^^ plus, I Love SAO <3 <3 <3

    ReplyDelete
  3. owh cma tkar tjuk ja kn.tjuk asal bkn FDO kn.Tjuk Asal Sword Art Online...

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. RAAAAAIIIIIIIIII GDI LOVE!!!!! balas dendam eh? lololol

      Delete