New chapter!

Fitth H.O.P.E

Little Believers Tiada siapa akan percaya jika kamu kata kamu boleh melihat Jack o’the Lantern. Ia hanyalah kisah dongeng dis...

Saturday, 21 March 2015

Introduction of Axerialeth: Ship of dreams

                Eherrm… Bismillahirahmanirahim…. Alright, this is a new beginning of another story! Yeay!! *Happy Dance*

Walaupun sibuk sepanjang masa setelah masuk Universiti, Angah dah takda bnyak masa untuk update chapter baru dengan cepat. Hanya kerana Project yang tak henti-henti :’< STRESSS but anyways, itu bukan halangan bagi angah untuk teruskan menulis dan mengarang cerita dalam blog ni ^^ walaupun tak sepopular, tak segempak, tak se’terbaik, atau tak sehebat mana-mana novel fantasi d dalam dunia ni, Angah bersyukur dapat berkongsi cerita dan membuat korang semua terhibur dengan cerita Angah yang tak seberapa ini.

Done with the graditute-tition-thingy~~~~

Okay. Axerialeth. Ialah nama yang entah dari mana Angah jumpa dengan panggilan asal ‘Atieniretaleth’ pelik tak nama tu? Kan? Angah tak tahu dapat dari mana sebab Angah suka search kat internet perkataan pelik-pelik. So, tak silap ia ceria comic fiction orang rusia ke entah ada perkataan ni. Tapi of course dah di translatekan ke bahasa English untuk memudahkan orang baca world wide. Ia tak di publishkan lagi, hanya rough draft time angah jumpa comic fiction tu.

Anyways, Time tu jugalah Angah kembali Obses dengan Game dan cerita Final Fantasy. Main game walaupun hanya seminggu sekali T_T ia paradise dan juga penyeksaan bagi angah kerana tak dapat main 24/7 sebab assignment and project yang bergunung.

So, Angah nak buat cerita berdasarkan final fantasy dan juga ambil Ayat pelik itu untuk di jadikan nama kapal tu. But…. Ia pelik and susah nak sebut dan ingat dan hafal. So angah ubah ke Axerialeth (Ék-ze-ria-léth). Senang tak sebut ^_^

So, bermulalah pergaduhan macam mana nak buat plot cerita ini yang seperti final fantasi tapi tak tiru sepenuhnya seperti final fantasi. Macam-macam plot dah di buat. Assassination, King and Queen, orang datang minta tolong, of course misi besar selamatkan dunia what-so-ever ;), dan juga plot twisting characters. Oh dan of course romance~~~ Hehehe, now. Di sebabkan banya idea keluar dan tak tahu nak piluh apa, akhirnya Angah ambil keputusan untuk MASUKKAN KESEMUA idea dalam novel ni. Tamak tak? hehehe.

Anyways, harap novel ni tak makan masa lama sangat nak habiskan atau mungkin juga ambil masa yang lama ‘sedikit’ . terlupat tentang assignment. Mustahil nak siapkan dengan cepat. Haha, novel ni pun mungkin maca projecr besar jugak lah! :D


Alright! Moving on to the Charactersssss….. :*

Rick -23 years old- (Captain of Axerialeth)

Ben -21 years old- (Pengemudi Kapal Axerialeth and trusted righthand man)

Nuez -25 years old-  (Engineer dan pemegang stok senjata Axerialeth)

Pole -'don't ask' years old- (Third Base Stock bahan mentah dan saintis Axerialeth)

Manda -28 years old- (Doktor dan juga pelindung Axerialeth)

Spring -19 year old-

Miracle -21 years old-

Assassin -unknown years old-

King Allison -27 years old- (soon to be king of Sylvianne)

Glend -25 years old- (Close friend to the King and trusted 'man')

Sylvianne kingdom

CR Base

Axerialeth Ship ^_^

Sinopsis:

Ia mengisahkan sebuah kapal kargo yang mempunyai satu pekerjaan iaitu membantu mereka yang memerlukan. mereka merantau ke seluruh dunia untuk menolong mereka yang memerlukan samada kecil atau besar dengan ganjaran. Mereka juga di kenali sebagai 'kapal pertolongan bersayap'. suatu hari, seorang perempuan datang ke kapal mereka dan meminta tolong. pada mulanya kapten kapal tidak setuju tapi setelah rakan kapalnya memujuk akhirnya dia bersetuju untuk tolong dan pengembaraan dan sesi kejar-mengejar mereka bermula dan pelbagai dugaan dan masalah mereka tempuhi dalam perjalanan menjalankan misi mereka. Terdapat seorang pembunuh upahan di hantar untuk memburu Axerialeth. Assassin yang terkenal dengan kecekapan menangkap mangsanya. Adakah Axerialeth berjaya melepaskan diri dari assassin merbahaya ini dan membantu perempuan itu? apakah masalah sebenar perempuan ini? tambahan pula, bagaimana perempuan yang tidak pernah menjejaki dunia luar tahu tentang kewujudan Axerialeth? Mengapa pula raja dari kota kecil ini ingin membantu Axerialeth asalkan keselamatan Axerialeth tak penting baginya? keuntungan apa dia dapat dari membantu kapal kargo tersebut? Ia akan terbongkar di dalam cerita 'Axerialeth; Ship of Dreams'  

Well…. That’s the characters and the things should be important ^_^

Harap korang semua satisfied dengan novel ini juga :* ah dan wish me luck untuk siapkan Novel ni tanpa ada tangguhan lagi. ^_^

No comments:

Post a Comment

Savior of Tales